LETO 1992 S strani Jelke Rojec in Ignacija Kastelica, takratnega člana sveta krajevne skupnosti Temenica, ter še nekaterih zanesenjakov iz Temenice, je prišla pobuda za ustanovitev kuturnega društva.
Kulturno društvo Temenica
ob bistrem potočku je mlin, cin, cin ...
Obišči tudi
To smo mi 

ZGODOVINA DRUŠTVA: PRELOMNI TRENUTKI

LETO 1997 Zveza kulturnih organizacij občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica je predsednici Jelki Rojec podelilo Jurčičevo priznanje za izjemne uspehe na področju ljubiteljske kulture.
LETO 2000 Ob 750 letnici prve omembe kraja Temenica v pisnih virih je Kulturno društvo Temenica izdalo zbornik s popisom najpomembnejših dogodkov, ki so se zgodili v teh krajih.
LETO 2001 Javni sklad Republike Slovenije Obmčna izpostava Ivančna Gorica je Kulturnemu društvu Temenica podelilo Jurčičevo priznanje za dolgoletno ustvarjalno delo na področju ljubiteljske kulture.
LETO 2009 Kulturno društvo Temenica se s svojo stranjo predstavi tudi na spletu.
LETO 2011 Kulturno društvo Temenica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Temenica in Občino Ivančna Gorica prenovi spodnjo dvorano doma krajanov in pridobi sodoben prostor za kulturne prireditve. Kulturno društvo Temenica najde svoj prostor še na socialnem omrežju Facebook.
LETO 2012 Janez Koleša je ponovno izvoljen za predsednika. S prenovo zgornjih prostorov doma krajanov v Temenici pridobi Kulturno društvo Temenica dodatne prostore za izvajanje svojih dejavnosti.
LETO 1995 Pobuda se je udejanjila. To leto je bilo ustanovljeno Kulturno društvo Temenica. Za prvo predsednico je bila izvoljena Jelka Rojec.
LETO 2008 Predsednik Kulturnega društva Temenica postane Janez Koleša.
LETO 2016 Janez Koleša je še tretjič izvoljen za predsednika.
Zadnja sprememba: 13. 2. 2017, Peter Adamlje