Kulturno društvo Temenica
ob bistrem potočku je mlin, cin, cin ...
Obišči tudi
To smo mi 

PREGLED KULTURNIH PRIREDITEV IN DOGODKOV

ARHIV PRIREDITEV 

26. 1. 2013: komedija PRILOŽNOSTNI ZDRAVNIK, v izvedbi

kulturnega društva Grosuplje

Režija: Marjan Adamič in Manica Janežič Ambrožič  Komedija govori o mladem fantu, ki se zaljubi v dekle, ki je že oddano  oz. obljubljeno bogatemu starcu. Da bi lahko dobil dekle, se mora otresti  tekmeca in pridobiti dovoljenje njenega ljubečega in preračunljivega  očeta. To pa je vse prej kot enostavno. Zato se fant posluži domiselne  prevare…Več pa na naši facebook strani...

8. 2. 2013: komedija DOHODNINA v izvedbi gledališke skupine

PETDOPOL iz Ivančne Gorice

Priredba in režija: Marjana Hočevar Zgodba se odvija v stanovanju g.Breznika. Je samec in je pri njemu v službi njegov pomočnik Ferdinand. Nekega dne dobi obvestilo, da ga obišče davčna inšpekcija. Zapleti se začnejo saj ne ve kako bo opravičil številno družino. Ves čas je polno presenečenj tako, da se publika katera gleda predstavo res zabava in se nasmeji. Na koncu se konča z velikim presenečenjem. Bolj podroben potek zgodbe pa najdeš tukaj.

9. 3. 2013: igra ČAKALNICA PRED NEBESI v izvedbi KUD Janez

Cigler Višnja Gora

Režija: Melita Garvas Poredna črna komedija namenjena predvsem polnoletnemu občinstvu. Vsebino igre boš spoznal, če si boš ogledal prispevek na televiziji Vaš kanal -->

6. 1. 2013: Ignacij Kastelic: VIDEOPOSNETKA TEMENICE

Z OKOLICO POLETI IN POZIMI

Oglej si videoposnetka Temenice in Debelega hriba, avtorja Ignacija  Kastelica. Posnetki so narejeni s HD kamero, katero nosi minihelikopter, ki   ga je Ignacij skonstruiral in sestavil sam. 

6. 4. 2013: igra POROČIL SE BOM S SVOJO ŽENO v izvedbi KUD

Ivan Cankar Velika Loka

Igra z zelo aktualno vsebino prikazuje dva mlada zakonca, zdravnika Janeza in njegovo ženo Mileno, ki brez otrok živita kot podnajemnika v skromnem stanovanju. Zaradi socialne stiske pa je njun zakon ogrožen. -->

26. 3. 2013: prireditev POZDRAV POMLADI

Izvedba: učenci podružnične šole Temenica Nekdanji in sedanji učenci podružnične šole v Temenici so skupaj z učiteljicami pripravili čudovito prireditev ob prihodu pomladi. Čeprav je bila zunaj še bela in mrzla zima, pa so ji s plesom, petjem, igranjem, recitacijami, lutkovno igrico in preprostim otroškim nasmehom zagotovo nagnali strah v kosti. -->
Čebela skozi leto inž. Roman Mavec Borut Preinfalk, dr. vet. med inž. Roman Mavec, v ozadju Borut Preinfalk, dr. vet. med

24. 5. 2013: predavanje v sklopu projekta ČEBELA SKOZI LETO

Predavatelja: inž. Roman Mavec in Borut Preinfalk, dr. vet. med.

Vsebina predavanj: Sadjarski del: ing. Roman Mavec je predstavil nekaj svojih izkušenj in novih spoznanj iz sadjarske stroke, nekaj nasvetov o pravilni zaščiti sadnega drevja pred škodljivci in o čebelam prijaznem sadjarstvu. Borut Preinfalk, dr.vet.med. pa je podal nekaj zanimivosti iz življenja čebel in o njihovem izrednem pomenu za obstoj rastlin in pridelavo hrane za ljudi ter o ogroženosti čebel kot vrste. Predavanju je sledil pogovor o temah in problemih, s katerimi se sadjarji in čebelarji srečujejo pri svojem delu.

15. 11. 2013: Prireditev ob zaključku del v KS Temenica in razstava

Ob tej priložnosti so člani Kulturnega društva in otroci, ki obiskujejo šolo v Temenici, pripravili prireditev in razstavo slik, nastalih na likovnem natečaju na temo ČEBELA SKOZI LETO. Prireditev je obiskal tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Fotogalerija prireditve ... Zapis o dogodku na spletni strani Občine Ivančna Gorica   Slike z natečaja je strokovna komisija pod vodstvom ga. Staše Kokot skrbno pregledala in med njimi nagradila naslednje: 1. nagrada Maja Klemenčič za MALI AVTOPORTRET 2. nagrada Rebeka Pajek za TEŽAŠKO DELO 3. nagrada Ana Kotar za ČEBELA NA CVETU Posebno nagrado pa so si prislužili učenci Podružnične šole Temenica, ki so se še posebej potrudili in izdelali dve čudoviti lepljenki. Vse dela so razstavljena v zgornji dvorani kulturnega doma v Temenici. Za pokušino pa si jih lahko ogledate tukaj.
Čebela skozi leto

23. 11. 2013: Ustvarjalne delavnice - izdelava voščilnic

Kot vsako leto, so tudi tokrat otroci od blizu in daleč namesto gledanja televizije ali igranja igric izkoristili  sobotno dopoldne za izdelavo voščilnic. Poglejte kaj so ustvarili. 

30. 11. 2013: Premiera veseloigre Lažnivka

Ali ste že slišali za mitomanijo? Naj vam ne bo nerodno priznati, če še niste, saj gre za posebnost, ki se pojavi  samo pri nekaterih ljudeh. Pa ne gre pri tem za neko bolezen, ampak preprosto za nekoliko več domišlije kot jo  premore povprečni zemljan. No, če je te domišljije preveč in postane laž pa lahko nastanejo zelo komični zapleti, ki jih je prav težko razplesti. Vendar za izkušene člane gledališke skupine KD Temenica tudi takšni zapleti niso  noben bavbav, kar so potrdili z suvereno odigrano veseloigro Lažnivka. Pod režijskim vodstvom Boruta Severja  so se za laži in proti njim učinkovito borili Lea Prosen, Darja Osvald, Tanja Fajdiga, Cveta Suknaić, Miran Hribar in Dejan Prosen.

7. 12. 2013: Obisk Miklavža in obdarovanje otrok

Kako je lepo gledati vesele in srečne otroke, ko iz rok Miklavža prejmejo darilo, ki so ga tako zelo čakali.  Vsako leto, tudi letos. 

15. 12. 2013: Jaz znam, Ti znaš

Talenti so zopet napolnili dvorano v Temenici. Nekateri s petjem, drugi s  harmoniko, spet tretji s flavto in violino in tudi karate vložek smo imeli  priložnosti videti. 
Zadnja sprememba: 13. 2. 2017, Peter Adamlje